Localitati


Localitatile din jurul Parcului sunt reprezentate de orasul Zarnesti si comunele: Bran, Moieciu, Fundata pe raza judetului Brasov si de comunele Dambovicioara si Rucar pe raza judetului Arges. In cadrul localitatilor mentionate, impactul cel mai mare asupra Parcului il au: orasul Zarnesti, comunele Rucar si Dambovicioara si satele: Pestera si Magura (comuna Moieciu), Sirnea (comuna Fundata).

Orasul Zarnesti este situat in judetul Brasov la o distanta de 28 km S-V de Municipiul Brasov. Titulatura de oras dateaza de la finele anului 1950.
Altitudine: 722m
Suprafata: 204,75 kmp
Populatia: 26616 (2000)
Componenta administrativa: cartierele Zarnesti, Tohanu Vechi, Celuloza, Blocuri, Zarnesti-Sud, satul Tohanu Nou, catunele Tohanita si Pleasa

Comuna Rucar este situata in partea de nord-est a judetului Arges, in bazinul superior al Dambovitei. Are o suprafata de 283.62 kmp si se afla la o distanta de 80 km fata de municipiul Pitesti si 25 km de Campulung, fiind siuat pe DN 73.
Populatia: 6513
Componenta administrativa: Satele Rucar si Satic

Comuna Dambovicioara este situata in apropierea comunei Rucar fiind compusa din satele: Dambovicioara, Podu Dambovitei si Ciocanu.
Populatia: 1286

Satele Magura si Pestera apartin comunei Moieciu, situata in sudul judetul Brasov pe DN 73 la o distanta de 30 km de orasul Brasov. Populatia celor doua sate este de 1300 de locuitori.

Satul Sirnea apartine administrativ de comuna Fundata fiind situat la granita cu judetul ArgesIstoricul localitatilor


Orasul Zarnesti Satul Podu Dambovitei

Produsul a fost adaugat in cos!!!