Proiecte


Proiect NATURA IN SCOLI SI SCOALA IN ARII PROTEJATE

Suntem parteneri in cadrul proiectului:
NATURA IN SCOLI SI SCOALA IN ARII PROTEJATE, proiect implementat de Fundatia ProPark pentru Arii Protejate si finantat prin granturile SEE, 2009 – 2014, in cadrul programului Fondul ONG în Romania.

afla mai multe despre acest proiect >>>

 

 

PROIECTUL "Habitate, specii de plante si traditii din

Parcul National

Piatra Craiului prezentate intr-o gradina alpina si

expozitie foto" - proiect

finantat de MOL Romania si Fundatia pentru

Parteneriat si implementat de Asociatia

Renaturopa in parteneriat cu Parcul National Piatra

Craiului si Scoala Generala Nr. 1 Zarnesti

Scopul proiectului este realizarea unei gradini-expozitie-scoala în vecinatatea Centrului de Vizitare al Parcului National Piatra Craiului si a unei expozitii foto permanente în interiorul sediului, în vederea constientizarii si educatiei ecologice a publicului (adulti si copii). Obiectivele proiectului: 1. Realizarea unei gradini botanice-expozitie-scoala în aer liber, pe un teren situat în vecinatatea Centrului de Vizitare al Parcului National Piatra Craiului, structurata pe tipurile principale de habitate (fânete, stâncarii, grohotisuri, pajisti alpine) cu evidentierea speciilor caracteristice si a celor protejate însotite de cinci panouri explicative. 2. Realizarea unei expozitii permanente, în Centrul de Vizitare, compusa dintr-o serie de cinci montaje foto si un montaj etno-cultural. Aceasta expozitie va putea fi expusa temporar si în alte locatii (scoli, spatii de prezentare etc.) 3. Implicarea elevilor si a comunitatii locale din zona parcului în realizarea proiectului.

*Text redactat de Asociatia Renaturopa in parteneriat cu PNPC

*Fundatia pentru Parteneriat nu poate fi facuta in niciun fel raspunzatoare de felul in care se folosesc informatiile cuprinse in textul de mai sus

afla mai multe despre acest proiect >>>

PROIECTUL MANAGEMENTUL CONSERVARII BIODIVERSITATII IN ROMANIA

Obiectivul global al proiectului a fost reprezentat de conservarea diversitatii biologice si a integritatii ecologice a ecosistemelor de padure, de pajiste si alpine din lantul carpatic.

Proiectul a sprijinit crearea infrastructurii parcurilor, pregatirea echipelor de management, dezvoltarea planurilor de management si de monitorizare a biodiversitatii, cartarea si stabilirea limitelor parcurilor si a zonarii interne, consultarea cu comunitatile locale, constientizarea publica, finantarea de proiecte prietenoase fata de mediu in zonele tampon si stabilirea unor mecanisme pentru replicarea acesotor actiuni in alte arii protejate din Romania.

afla mai multe despre acest proiect >>>

PROIECTUL SITURI NATURA 2000 IN PARCUL NATIONAL PIATRA CRAIULUI

Proiectul Life Natura: "Situri Natura 2000 in Parcul National Piatra Craiului" a avut drept obiectiv principal imbunatatirea starii de conservare a habitatelor si speciilor din Parcul National Piatra Craiului, prin intermediul unui ansamblu de interventii strategice, inclusiv colectarea de date, constientizarea publica, actualizarea planului de management si desemnarea intregii suprafete a parcului ca sit Natura 2000. Proiectul contine prevederi specifice aplicarii masurilor de conservare in siturile propuse. Proiectul a de asemenea scopul de a intari capacitatea echipei de management a parcului in ceea ce priveste cunostintele despre reteaua Natura 2000, si de a transmite cunostintele despre Natura 2000 la specialistii interesati si la public.

afla mai multe despre acest proiect >>>


Produsul a fost adaugat in cos!!!