Saptamana "Scoala altfel"

 

In perioada 1-5 aprilie 2013, in cadrul programului national "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", organizat de  Ministerul Educatiei Nationale, scolile din intreaga tara au participat la activitatea numita Saptamana „Scoala altfel”.

          Administratia Parcului National Piatra Craiului a participat la aceasta activitate, organizand atat la sediul acesteia, cat si in scolile si gradinitele de pe raza parcului, vizionari ale filmului documentar despre Parcul National Piatra Craiului si prezentari despre biodiversitate, pericole existente la adresa mediului inconjurator si rolul nostru, al tuturor, in protejarea acestuia.   

  

  

          Liceul Teoretic Zarnesti                                        Liceul Saguna Brasov

 

Scoala Nr. 2 Zarnesti

 

 

  

Scoala nr. 3 Zarnesti

 

  

Scoala Gimnaziala si Gradinita Podul Dambovitei

 

  

Gradinita nr. 3 Zarnesti

         

          Cu ocazia Zilei Pasarilor Societatea Ornitologica Romana – Sucursala Brasov, in parteneriat cu Administratia Parcului National Piatra Craiului, a demarat o serie de activitati educative la scoala nr. 6 Brasov. Astfel, clasele a III-a si a IV-a au fost implicate intr-un mini-proiect intitulat: „Cel mai bun fauritor de cuiburi”, prin care elevii doritori au construit din lemn cuiburi pentru pasari mici dupa anumite modele prezentate. In cadrul premierii copiilor participanti, reprezentantii SOR si APNPC au purtat in scoala discutii libere si interactive cu copiii despre rolul pasarilor in natura si importanta parcului pentru protectia naturii. S-au acordat premii si diplome elevilor castigatori si tuturor participantilor. Au fost construite 17 cuiburi de lemn, ce urmau sa fie transportate la Administratia Parcului National Piatra Craiului si montate impreuna cu copiii în padurile accesibile din parc, in perioada imediat urmatoare (saptamana „Scoala altfel”), actiune ce a fost reprogramata din cauza vremii nefavorabile.