Serbarile Craiului - editia a XI-a

                                                            

 In data de 01 martie 2013 in satul Magura, la pensiunea Pepino a avut loc cea de-a XI-a editie a concursului de educatie ecologica “Serbarile Craiului”, organizat de Administratia Parcului National Piatra Craiului .

            Conform programului de desfasurare al concursului intre orele 09.00 si 09.30 la Magura a avut loc sosirea participantilor. In vederea transportului copiilor de la scolile mai indepartate  s-au inchiriat 2 microbuze care au adus elevii din localitatile Zarnesti, Rucar, Podu Dambovitei si Sirnea.

            Intre orele 09.30 si 10.00 a avut loc deschiderea festiva, cu ocazia careia s-au subliniat inca o data necesitatea si beneficiile aduse de predarea educatiei ecologice in scoli. A avut loc de asemenea tragerea la sorti a ordinii de intrare in concurs si a regulilor de desfasurare. La start s-au aliniat 11 echipe, adica 44 copii, de la  Liceul Teoretic Zarnesti, Scoala Generala nr. 1 Zarnesti, Scoala Generala nr. 2 Zarnesti, Scoala Generala Magura, Scoala Generala Pestera, Scoala Generala Sirnea, Scoala Generala Podu Dambovitei, Scoala Nae A. Ghica Rucar, Liceul Tehnologic Rucar, Clubul Copiilor Rucar.

Incepand cu ora 10.00 echipele au intrat in probele de concurs. Acestea au fost:

1.     proba teoretica din cunostintele acumulate in urma studierii manualului de Educatie ecologica pentru clasele V-VII editat de Administratia Parcului National Piatra Craiului; testul a continut 10 intrebari, copii avand la dispozitie 20 minute.

                                 

2.     proba de schi alpin – slalom: cate un copil din fiecare echipa a parcurs un traseu de slalom, cu 14 porti, avand o diferenta totala de nivel de aprox. 50 m, contratimp;

                                 

 

 

3.     proba de sanie stafeta: cate 2 copii din fiecare echipa au parcurs, pe rand, un traseu de sanie, urcand inapoi la start si predand sania celuilalt, totul contratimp;

                                  

 

 

         4.     proba de rachete de zapada: cate un copil din fiecare echipa a parcurs un traseu, pe rachete de zapada, avand atat urcare cat si coborare, fiind obligat sa treaca pe la 5 puncte de control, colectand de la fiecare punct cate bilet; cei care au colectat bilete in plus sau in minus, au fost penalizati cu cate 20 sec./bilet; totul contratimp

 

 

    

Toate echipele s-au descurcat foarte bine, nefiind nici o echipa in situatia de a fi descalificata.

In acest an, echipa castigatoare a ultimelor 3 editii si anume reprezentanta Scolii Generale din Magura, a fost devansata de  echipa Scolii Generale nr. 1 Zarnesti, clasamentul fiind urmatorul: locul I. Scoala Generala Nr. 1 Zarnesti; locul II. Scoala Generala Magura; locul III. Clubul Copiilor Rucar.