De la inceputul proiectului au fost organizate 11 tabere ecologice si aproximativ 10 activitati de colectare de deseuri (cele mai importante dintre acestea sunt descrise in cele ce urmeaza). Cantitatea totala de gunoaie colectate este de aproximativ 15 tone. Numarul de copii care au participat la aceste actiuni depaseste 500.
Aspectele educationale au fost reprezentate de concursurile, pe teme ecologice, organizate in cadrul taberelor ecologice, prezentari despre Natura 2000, prezentari generale ale principalelor habitate si specii de importanta europeana aute in vedere in cadrul proiectului. Copiii participanti provin din localitatile limitrofe parcului dar si din alte parcuri din Romania.

In fiecare an, de Ziua Europeana a Parcurilor, se organizeaza concursul "Micii Rangeri ai Pietrei Craiului". Cu aceasta ocazie, a fost stabilit si materializat in teren un traseu ecologic pe care copii il pot parcurge afland astfel informatii referitoare la siturile propuse si Natura 2000.

Prima editie a Manualului de Educatie Ecologica a fost actualizata si completata cu informatii legate de proiect, speciile de interes european, importanta retelei Natura 2000, etc.
Un numar de 20 eurocontainere au fost achizitionate si instalate in Comuna Dambovicioara, in special in Cheile Brusturetului. Conform contractului de comodat incheiat cu Primaria Comunei Dambovicioara acestea au obligatia intretinerii si servisarii acestora. Toate containerele au fost etichetate cu sigla Life si beneficiarul si finantatorul proiectului.