Folk Rock Fest Piatra Craiului

Folk Rock Fest Piatra Craiului este un proiect unic in Romania, un festival cu muzică bună, amenajare realizată de artisti plastici, activități în natură, workshopuri, sport si bună dispoziție care se subscriu devizei: “Să multiplicăm prin artă valoarea naturii, nu să o distrugem!”. Primul festival dedicat naturii, Folk Rock Fest Piatra Craiului este amplasat pe malul Bârsei, în spatele scenei principale fiind profilată silueta muntelui supranumit ”Craiasa Carpatilor”.


Festivalul va avea un spatiu de camping de 5000 de corturi dotat cu toalete, dusuri, paza si bar. Campingul este pozitionat langa zona de festival, iar pretul este de 30 lei de persoana. In situl festivalului vor fi: zona de plaja cu pufuri si hamace, loc de joaca pentru copii, diverse jocuri și activitati interesante pentru participanti, zona de party dar și  ecrane pe care se vor vedea imagini cu animalele salbatice surprinse de camerele de supraveghere ale parcului national.

Cele 16 hectare pe care se va desfasura Folk Rock Fest Piatra Craiului vor fi amenajate doar cu materiale prietenoase pentru mediu, cu arhitectura si scenografie inspirata din natura si mitologia spectaculoasa a parcului national. Festivalul va fi totodata cadrul unde se pun bazele unei miscari care sa aduca artistii plastici in natura si care va purta numele ART Station. Tot in cadrul festivalului veti descoperi expozitii foto inedite.


Atat in zona de camping, cat si in zona de festival accesul se face numai pe baza de bratara. Copiii pana in 12 ani au intrarea gratuita si vor avea bratari speciale. 


Excursiile, atelierele, spectacolele si seminariile din timpul zilei sunt incluse in pretul biletului.


Intregul concept este gandit sa aduca cat mai aproape de oameni experienta naturii salbatice, emotia pozitiva pe care natura o provoaca, fara a deranja salbaticia. Ziua vor fi organizate diferite excursii si activitati creative, iar seara va aduce concerte și petreceri.


Festivalul isi propune sa nu foloseasca pe cat posibil recipiente din plastic, sa stranga selectiv deseurile si sa fie un exemplu de festival cu adevarat verde. O intreaga campanie va fi sustinuta in acest sens pe retelele de socializare, in consens cu miscarile: #trashtag si #plasticfree.


Programul activitatilor va incepe la ora 11 dimineata cu excursii tematice, ateliere creative, jocuri si spectacole pentru copii, petrecere pe plaja, excursii cu bicicleta, excursii si activitati la Muzeul Pietrei Craiului, activitati si seminarii interactive si originale concepute de echipa Parcului National Piatra Craiului, organizatiile de mediu partenere, Salvamont Zarnesti si Cercetasii Romaniei. Excursiile si programul zilei vor fi comunicate pe statia radio a festivalului, dar vor fi afisate si la infopoint.

 

www.folkrockfest.ro