Centrul de Vizitare al Parcului National Piatra Craiului este localizat in judetul Brasov, pe teritoriul administrativ al localitatii Zarnesti, pe Valea Barsei Mari, la 1 km de Zarnesti. 

Spatiul interior al Centrului de Vizitare este realizat ca un traseu in circuit, care odata parcurs ofera informatii cu privire la flora, fauna, geologia, zona de creasta si grohotis, pesterile, comunitatile locale si traseele turistice din Parcul National Piatra Craiului. 

Spatiul expozitional este realizat in asa fel incat sa determine experiente inedite si emotionale vizitatorilor. Astfel, datorita modului interactiv de transmitere a informatiei de tip text si imagine, prin monitoare cu tehnologie LED si Kinect, lumini si sunete, turistii pot afla si invata despre elementele specifice Parcului National Piatra Craiului. Monitoarele ofera informatii pe tematici diverse, care sunt prezentate sub forma unor prezentari, filme scurte, colectii de poze si puzzle-uri. De asemenea, in incinta Centrului de Vizitare se poate vizualiza o stana traditionala, o pestera cu formatiuni geologice caracteristice si o macheta 3D a Parcului National pe care se pot proiecta harti pe diferite teme, respectiv trasee turistice, tipuri de sol, tipuri de roci, tipuri de habitate, categorii de proprietari / administratori, folosinta terenurilor si zonarea interioara a parcului national.

Rampele de acces catre zona centrala a Centrului de Vizitare au o inclinare de 6% oferind posibilitatea  folosirii lor de catre persoanele cu dizabilitati. De asemenea, traseul din Centrul de Vizitare este prevazut cu marcaj tactil, constand din benzi longitudinale, destinat persoanelor nevazatoare. Cei din urma pot afla informatii, pe langa experientele datorate sunetelor, de pe panourile scrise in limbaj Braille.

Centrul de Vizitare al Parcului National Piatra Craiului a fost inaugurat in data de 16.04.2016 si a fost realizat prin proiectul POS Mediu “Imbunatatirea starii de conservare a biodiversitatii Parcului National Piatra Craiului prin constientizare, informare, vizitare si monitorizare”, cu finantare din Fonduri Europene.